Świeży makaron jajeczny - Spaghetti Grossi 500g La Fileja
Rzemieślniczy makaron spaghetti, wyciskany przez matrycę z brązu o średnicy 3 mm, produkowany z wykorzystaniem włoskiej technologii pasta fresca. Produkt premium, produkowany bez sztucznych dodatków i ulepszaczy.
Rzemieślniczy makaron spaghetti, wyciskany przez matrycę z brązu o średnicy 3 mm, produkowany z wykorzystaniem włoskiej technologii pasta fresca. Produkt premium, produkowany bez sztucznych dodatków i ulepszaczy.
Spaghetti grossi to nieco szersza wersja dobrze znanego makaronu spaghetti. Dzięki większej średnicy doskonale komponuje się z różnymi sosami, zarówno mięsnymi, jak i z dodatkiem skorupiaków. Doskonale smakuje w towarzystwie klasycznych sosów pomidorowych, oliwy z oliwek, czosnku, bazylii i parmezanu.
Sposób przygotowania
Świeży makaron wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 3 litrów na 500g produktu). Gotować na małym ogniu przez około 2-3 minuty, od czasu do czasu delikatnie mieszając.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +4°C.
Pastificio La Fileja
La Fileja, zlokalizowana we Wrocławiu, jest manufakturą lokalną wykorzystującą włoską technologię rzemieślniczą do produkcji pasta fresca. Ravioli i makarony produkowane są w oparciu o sprawdzone przepisy, zarówno wywodzące się z włoskiej tradycji, jak również będące spektaklem własnej twórczości kulinarnej.
Produkty z oferty La Fileja są produktami premium. Wykorzystujemy tylko składniki naturalne, wysokiej jakości. Nie wykorzystujemy półproduktów, ani ulepszaczy, a nasze receptury dbają o to, aby smak naszych produktów zachwycił odbiorcę.