Salame Napoli Dolce Simonini 200 G
Słodkie salami napoli 200 g
Simonini to synonim tradycji, jakości i dobrego jedzenia. Wędliny te są odpowiednie dla każdego, ponieważ nie zawierają glutenu, białek sojowych ani pochodnych mleka. Firma posiada międzynarodowe certyfikaty spełniania wymagań BRC Food oraz IFS Food, i jest zrzeszona z Konsorcjum Prosciutto di Parma oraz Konsorcjum della mortadella Bologna IGP.
Salame napoli to lagodne salami wloskie, które świetnie sprawdzi się jako przystawka na klasycznej desce wedlin i serów oraz jako dodatek do pizzy. Salami jest dużej wielkości, wiśc plastry mają bardzo dużą średnicę i pięknie prezentują się na tackach. Jasnoczerwony kolor i drobna struktura kompletują apetyczny wygląd, który przyciągnie niejednego zgłodniałego. Idealne w połączeniu z włoskimi warzywami konserwowymi jak karczochy, oliwki czy bakłażany.
Włoskie salami Napoli wytwarzane z chudego mięsa wieprzowego z dodatkiem cienko zmielonego tłuszczu. Plaster ma bardzo dużą średnicę, jasnoczerwony kolor i drobnoziarnistą strukturę. Salami Napoli wyróżnia się też słodkim i delikatnym smakiem. Doskonale smakuje na świeżym pieczywie, w kanapkach lub podane na desce serów i wędlin. Idealnie pasuje na pizzę.
Skład: mięso wieprzowe, sól, naturalne aromaty, przyprawy, dekstroza, przeciwutleniacz: askorbinian sodu (E301); substancje konserwujące: azotan potasu (E252), azotyn sodu (E250).