Świeże ciasto na pizzę neapolitańską - 18 kulek po 260g
- -10,00 zł
- - 10,00 zł
Stracciatella to tradycyjny włoski ser wytwarzany z twarogu mozzarelli wymieszanego ze świeżą śmietaną. Ten ser to wnętrze burraty – jeśli kiedykolwiek kroiłeś świeżą burratę, lepkie wnętrze, które się wysypało, to stracciatella.
Specjalność włoskiego regionu Apulia. W smaku i konsystencji podobna do mozzarelli, jednak różni się sercem – aksamitną, słodkawą śmietanką, która wypływa po przecięciu sera. Polecamy burratę do tatara z tuńczyka, pizzy bianca, spaghetti z pomidorami, chilli i bazylią, jako przystawka z szynką parmeńską.
Tajemnicą jakości pizzy podawanej w Neapolu jest dostęp do najświeższych serów od lokalnych dostawców, produkowanych i konsumowanych na pizzy tego samego dnia. Aby zapewnić doskonałą świeżość, delikatność i smak nasze sery są głęboko mrożone chwilę po wyprodukowaniu i rozmrażane dopiero podczas transportu do Twojego domu w warunkach chłodniczych. Wszystko po to abyś mógł cieszyć się niezrównana świeżością, dostępną do tej pory tylko w najlepszych pizzeriach w Neapolu.