Mozzarella Fior di Latte Fior di Agerola 500g
Mozzarella Fior di Latte Fior di Agerola, 500g.
Gwiazda Neapolu
Sery marki Fior d'Agerola są wytwarzane od 1840 roku w słynnym miasteczku Agerola pod Neapolem. Ich wyjątkową jakość, świeżość i smak doceniają najlepsze pizzerie neapolitańskie we Włoszech, w tym najstarsza z nich - Pizzeria da Michele w Neapolu.
Idealna do pizzy neapolitańskiej
Fior di latte mozzarella to produkt najczęściej używany przez szefów pizzy na tradycyjnej pizzy neapolitańskiej. Odpowiednio zbilansowany, jego charakterystyczna konsystencja, wilgotność i zawartość tłuszczu sprawiają, że jest to idealny produkt do wypieku w piecach opalanych drewnem lub elektrycznym.
Szefowie pizzy kroją ją w kostkę lub paski Julienne i pozostawiają do wyschnięcia przez kilka minut przed użyciem na pizzy.
100% produkt włoski wytworzony z włoskiego mleka.
Opakowanie 500 gramów
Jak sprawiamy, że nasze sery są tak świeże?
Tajemnicą jakości pizzy podawanej w Neapolu jest dostęp do najświeższych serów od lokalnych dostawców, produkowanych i konsumowanych na pizzy tego samego dnia. Aby zapewnić doskonałą świeżość, delikatność i smak nasze sery są głęboko mrożone chwilę po wyprodukowaniu i rozmrażane dopiero podczas transportu do Twojego domu w warunkach chłodniczych. Wszystko po to abyś mógł cieszyć się niezrównana świeżością, dostępną do tej pory tylko w najlepszych pizzeriach w Neapolu.