Składniki:
-
3 kulki ciasta
-
Pomidorki datterini gialli 30 szt.
-
Oliwa extra vergine
Przygotowanie:
- Wyjmujemy kulkę ciasta z pojemnika i rozciągamy ją w kształt dysku.
- Dodajemy porcję żółtych pomidorków prosto z puszki lub surowych.
- Rozkładamy kawałki mozzarelli oraz kawałki karczochów.
- Wrzucamy pizzę do rozgrzanego pieca i pieczemy.
- Na wypieczoną pizzę kładziemy kawałki szynki prosciutto crudo, polewamy dobrą oliwą extra vergine lub smakową - super sprawdzi się dodatek oliwy bazyliowej /np. Oliwa z oliwek extra vergine bazylia Biolevante/.
Pizza została wypieczona w piecu Effeuno P134 HA 509. Do jej wykonania użyto składników dostępnych w sklepie Jak u Mammy www.jakumammy.pl i fresco.jakumammy.pl.
Komentarze (0)