Świeże ciasto na pizzę neapolitańską - 9 kulek po 260g

79,00 zł
*
Produkt dostępny, dostawa 1-3 dni.

Świeże ciasto na pizzę neapolitańską.
Czas wyrastania: 24 godziny.

9 kulek, 260g każda.

Zamówienia realizowane są za pośrednictwem kuriera chłodniczego DPD Food na terenie aglomeracji:
Warszawy, Wrocławia, Poznania, Łodzi, Krakowa, Trójmiasta i Aglomeracji Śląskiej

Ilość



Kochasz prawdziwą włoską pizzę, ale nie zawsze masz czas na przygotowanie ciasta w domu? A może potrzebujesz dobrego ciasta na pizzę, ale czujesz, że odważanie składników, wyrabianie, wyrastanie i dojrzewanie ciasta, to niekoniecznie coś na co chcesz poświęcić swój czas? Mamy dla Ciebie rozwiązanie!

Od teraz w naszym sklepie możesz zamówić idealne ciasto na Pizzę Neapolitańską, które dostarczymy prosto do Twojego domu. 

Sprawdzony przepis na ciasto na pizzę

Nasze ciasto na pizzę przygotowywane jest z 4 składników: mąki Caputo Pizzeria, wody, soli oraz drożdży. Najlepszej jakości składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy za pomocą miksera spiralnego. Kiedy ciasto uzyska pożądaną konsystencję, formujemy kulki i pozwalamy im dojrzewać przez 24 godziny. Dzięki odpowiednio długiemu czasowi dojrzewania ciasto nabiera pełni smaku, jest lekkie i idealne wyrośnięte. Podczas pakowania gotowych kulek używamy piątego, ostatniego składnika, którym jest kropla oliwy Extra Vergine ułatwiająca rozpakowanie ciasta w domu.


Pizza Neapolitańska w domu jeszcze nigdy nie była tak prosta


Wyrośnięte ciasto na pizzę przyjedzie do Ciebie schłodzone i gotowe do wypieku. Jedyne co musisz zrobić to rozpakować i dać mu się ogrzać do temperatury pokojowej przez około 4 godziny. Po tym czasie możesz zaczynać formowanie placków i szykować się do wypieku swojej idealnej domowej pizzy.

Pamiętaj, że kluczowe dla osiągniętego efektu będzie jakość składników których użyjesz, a także czas i temperatura w której będziesz piekł swoją pizzę. Jeśli masz jakieś wątpliwości skontaktuj się z nami a pomożemy Ci wybrać najlepszej jakości włoskie serywędliny oraz inne dodatki.


Przechowywanie ciasta na pizzę

Z zamówionych kulek świeżego ciasta możesz upiec pizzę od razu lub zachować je na później. W zależności od tego kiedy będziesz przygotowywał pizzę w domu, zakupione ciasto możesz schować do lodówki, gdzie może ono spędzić do 4 dni, lub zamrozić. Zamrożone ciasto na pizzę możesz przechowywać nawet do 3 miesięcy i korzystać z niego zawsze wtedy, kiedy nabierzesz ochoty aby zrobić pizzę domu.


Formowanie pizzy

Każda kulka ciasta waży 260 gramów i jest przewidziana aby przygotować pizzę o średnicy 33 cm. Bez względu na to czy swoją domową pizzę będziesz wypiekał bezpośrednio po odebraniu przesyłki z ciastem od kuriera, korzystał z ciasta przechowywanego w lodówce lub zamrożonego, pamiętaj aby bezpośrednio przed wypiekiem ciasto było ogrzane do temperatury pokojowej, dzięki temu bez przeszkód będziesz mógł formować swoją pizzę. Dla łatwiejszej pracy przy formowaniu oraz umieszczaniu pizzy w piecu polecamy stosowanie semoliny.


Zamówienia realizowane są za pośrednictwem kuriera chłodniczego DPD Food na terenie aglomeracji:
Warszawy, Wrocławia, Poznania, Łodzi, Krakowa, Trójmiasta i Aglomeracji Śląskiej

Składniki ciasta na pizzę:

 Mąka pszenna Caputo Pizzeria
 woda
 Sól 
 Drożdże 
• Kropla oliwy Extra Vergine ułatwiająca rozpakowanie ciasta

Jak postępować z naszym ciastem?

Sprawdź jak postępować z naszym ciastem aby zrobić domową pizzę jak z najlepszej włoskiej pizzerii.

Fc001

Specyficzne kody