Składniki:

  1. 3 kulki ciasta

  2. Pesto pistacjowe 45 g

  3. Mozzarella Fior di latte 300 g

  4. Mortadella Bologna 200 g

  5. Świeża bazylia

  6. Śmietanka 30% 200 ml

  7. Maślanka 2 łyżki


Crème fraîche:


Crème fraîche to idealna baza do tzw. pizza bianca, a do jej zrobienia potrzebujemy jedynie dwóch składników. Do małego naczynia wlewamy śmietankę i dodajemy do niej 2 łyżki maślanki. Składniki dokładnie mieszamy, a naczynie zakrywamy szczelnie folią i odstawiamy na 24 h w temperaturze pokojowej. Po tym czasie, sos jest gotowy.



   


Przygotowanie:

  1. Wyjmujemy kulkę ciasta z pojemnika i rozciągamy ją w kształt dysku.

  2. Dodajemy crème fraîche jako bazę.

  3. Rozkładamy kawałki mozzarelli.

  4. Wrzucamy pizzę do rozgrzanego pieca i pieczemy.

  5. Na wypieczoną pizzę kładziemy zwiniętą w różyczki mortadelę oraz łyżkę stołową pesto pistacjowego.

  6. Na koniec dekorujemy pizzę listkami świeżej bazylii.

Pizza została wypieczona w piecu Effeuno P134 HA 509Do jej wykonania użyto składników dostępnych w sklepie Jak u Mammy www.jakumammy.pl fresco.jakumammy.pl.


Powiązane produkty

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.