Piec Do Pizzy Edil Planet Veloce ELECTRONIC - Dwa kamienie
Profesjonalny piec do pizzy ze sterowaniem elektronicznym osiągający temperaturę 560°C. Pozwala na wypiek pizzy neapolitańskiej w 60 sekund. Kamień szamotowy i biscotto w zestawie.
Edil Forni Veloce Electronic - Potężna moc i pełna kontrola!
VELOCE ELECTRONIC to piec do pizzy wyposażony w najnowszej generacji elektroniczne sterowanie z zaawansowanym natywnym trybem pracy PID i ekranem dotykowym.
Dzięki innowacyjnemu sterowaniu najnowszej generacji oraz dokładnemu pomiarowi temperatury, możliwe jest przygotowanie każdego rodzaju pizzy: Klasycznej, Teglia, Pinsy czy Foccacii oraz Pizzy Neapolitańskiej już w 60 sekund na płycie biscotto.
Elektroniczne sterowanie pozwala na ustawienie temperatury wewnątrz komory oraz regulację procentowego czasu pracy każdej z grzałek, aby jeszcze bardziej poprawić kontrolę procesu wypieku. Ponadto grzałki, których kształt został zaprojektowany specjalnie dla tego pieca, pozwalają na doskonałe i idealnie równomierny wypiek, tak aby uzyskać optymalne rezultaty. Dzięki bardzo wysokiej temperaturze maksymalnej, sięgającej 560°C pozwala na wypiek pizzy neapolitańskiej w 60 sekund.
Wyposażony jest w dwa kamienie: szamotowy i biscotto pozwalające na wypiek wszystkich rodzajów pizzy: klasycznej, Teglia, Pinsy, Foccacii oraz pizzy neapolitańskiej a także innych wypieków.
Jest wyprodukowany w 100% we Włoszech na słonecznej Sycylii.
Edil Forni - rodzinna tradycja
60 lat temu Giuseppe La Placa stworzył początki Edil Planet Forni w sercu Sycylii, kraju wielkich pasji i dumy ze swoich tradycji, obecnie Agostino, Luca i Dario kontynuują dzieło swojego dziadka i darzą swoją pracę taką samą pasją jak założyciel. Cenne dziedzictwo: tworzenie najlepszych pieców opalanych drewnem i gazem, marzenie wszystkich miłośników jedzenia, w tradycji wielkiego włoskiego rzemiosła, wykonane z niezwykłą dbałością o szczegóły i z użyciem szlachetnych materiałów.
Wyłączny dystrybutor Edil Forni w Polsce
|
Specyfikacja techniczna:
• Waga: 35 kg
• Rozmiar: 60,5 x 33 x 55 cm (SxWxD)
• Rozmiar kamiennej płyty do pieczenia: 40,5 x 35 cm
• Maksymalna wielkość pizzy: 34 cm
• Max prześwit nad kamieniem: 12,5 cm
• Moc: 2,8 kW (góra 2000W, dół 800W)
• Wewnętrzne oświetlenie
• Cichy wentylator chłodzący obudowę
• Materiały: stal nierdzewna, stal węglowa lakierowana
• Ściany izolowane włóknem mineralnym
• Chłodne, trójwarstwowe drzwi ze stali nierdzewnej i szkła