Edil Forni Pizzaiolo Legna - profesjonalny piec opalany drewnem
Edil Forni Pizzaiolo Legna to profesjonalny piec opalany drewnem, wyposażony standardowo w kamień lawowy umożliwiający wypiek pizzy neapolitańskiej w 60 sekund temperaturze nawet 500°C. Dzięki dobrej izolacji temperatura jest stabilna i utrzymuje się długo.
Dostępny kolor obudowy: Stal nierdzewna
Pizzaiolo Legna - kompaktowy profesjonalista!
Piec do pizzy opalany drewnem PIZZAIOLO został zaprojektowany i opracowany, aby sprostać wymaganiom komercyjnych klientów, którzy chcieli mieć piec opalany drewnem o większym formacie, umożliwiający wypiek kilku pizzy jednocześnie.
Podłoga pieca wykonana jest z czystego kamienia z lawy wulkanicznej ze starożytnych potoków Etny.
Piec posiada dużą powierzchnię wypieku o wymiarach 72 cm x 60 cm i pozwala na przygotowywanie 4 pizzy na raz. Pomimo swoich obszernych rozmiarów pozostaje stosunkowo lekki. Przy wadze 95kg PIZZAIOLO idealnie sprawdzi się także jako narzędzie dla organizatorów festiwali, firm cateringowych i eventowych.
Izolowana termicznie kopuła ze stali nierdzewnej o podwójnych ścianach szybko kumuluje ciepło, a jednocześnie jest niezwykle oszczędna pod względem zużycia paliwa. Izolacja również zapewnia dłuższe utrzymanie temperatury pieca.
W przeciwieństwie do pieców wykonanych z gliny i innych materiałów ogniotrwałych, konstrukcja wykonana w 100% ze stali nierdzewnej NIE jest podatna na pękanie.
Jest wyprodukowany w 100% we Włoszech na słonecznej Sycylii.
Edil Forni - rodzinna tradycja
60 lat temu Giuseppe La Placa stworzył początki Edil Planet Forni w sercu Sycylii, kraju wielkich pasji i dumy ze swoich tradycji, obecnie Agostino, Luca i Dario kontynuują dzieło swojego dziadka i darzą swoją pracę taką samą pasją jak założyciel. Cenne dziedzictwo: tworzenie najlepszych pieców opalanych drewnem i gazem, marzenie wszystkich miłośników jedzenia, w tradycji wielkiego włoskiego rzemiosła, wykonane z niezwykłą dbałością o szczegóły i z użyciem szlachetnych materiałów.
Wyłączny dystrybutor Edil Forni w Polsce
|
Specyfikacja techniczna:
• Waga: 95 kg
• Rozmiar: 100cm x 76 cm x 42 cm (SxDxW)
• Rozmiar kamiennej płyty do pieczenia: 72 x 60 cm
• Max prześwit nad kamieniem: 30 cm
• Paliwo: Drewno.
• Materiały: stal nierdzewna, nity ze stali nierdzewnej, kamień lawowy do pieczenia pizzy.
• Ściany izolowane włóknem mineralnym
• Drzwiczki ze stali nierdzewnej